БългарияПоследни новини

„Демократична България“ печели вота в Берлин

ВМРО получават едва 16 гласа, а "Атака" - 4

Българите в Берлин масово са подкрепили „Демократична България” и именно дясното обединение събира най-много гласове там, показват данните на ЦИК при 100% обработени протоколи. Действителните гласове за тях са общо 886, докато за „Има такъв народ” са 655 и те остават на втора позиция. На трето място българите в Берлин са поставили „Възраждане” (187 гласа), на четвърто – БСП (171), а на пето – БНО на Васил Божков (169).  ГЕРБ-СДС са едва на шеста позиция и събират общо от четирите секции 147 гласа, следват ги „Изправи се! Мутри вън!” с подкрепата на 113 гласоподаватели, а след тях са ДПС с общо 76 действителни бюлетини.

ВМРО остава много назад, събирайки едва 16 гласа от българската диаспора в мегаполиса. Националистите от доскорошната управленска коалиция отбелязват изключително слаби резултати, като в една от секциите на Посолството ВМРО не получава нито един глас, а в секцията в Българския културен институт никой от сънародниците ни не е подкрепил „Атака” (партията на Сидеров събира общо 4 гласа на вота в Берлин).

Броят на действителните гласове на сънародниците ни в немската столица е 2 515.

Генерално в Германия българите са подкрепили най-масово „Има такъв народ” – общо 36,38% от упражнилите правото си на глас. Втори са „Демократична България” с малко под 20 на 100. Подобно е и обобщеното разпределение на гласовете зад граница.

Огромни опашки от желаещи да гласуват българи в Берлин

Подобни статии

Back to top button